ολες τις εποχες

Ο επισκέπτης ανάλογα με την εποχή και τα ενδιαφέροντά του έχει μια ποικιλία από ασχολίες να εμπλουτίσει την διαμονή του στο Μεγάλο Χωριό. Από εκδρομές στα γύρω χωριά, επισκέψεις θρησκευτικού χαρακτήρα στο διάσημο μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισας στον Προυσό και τοπικά λαογραφικά μουσεία μέχρι περιπετειώδεις δραστηριότητες στα παρθένα δάση. Η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής είναι ανεξάντλητη, και το φυσικό τοπίο μοναδικό.

Σπορ στο βουνο

Οι προσφερόμενες δραστηριότητες στην περιοχή είναι εποχικές καλύπτοντας και τις 4 εποχές του έτους και είναι: Ski, Snowboard, Rafting, Trekking, River trekking, Ποδηλασία, Ιππασία, Canoe cayak, Ορεινή Πεζοπορία, Canyoning, Περιήγηση με 4Χ4.

Χιονοδρομικο κεντρο

Αν είστε fan τον χειμερινών σπόρ και ανυπομονείτε να πάρετε τον εξοπλισμό σας και να επιδοθείτε σε ατελειώτες κατεβασιές στο χιόνι, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βελουχίου θα σας αποζημιώσει. Ξεχυθείτε στις πλαγιές του βουνού, κατεβείτε τις 18 πίστες που προσφέρει και απολαύστε το βελούδινο χιόνι. Αν σας αρέσει η νύχτα μείνετε στο χιονοδρομικό και απολαύστε τις διαδρομές στις φωτισμένες πίστες.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Μεγάλο Χωρίο και προσφέρεται για δεινούς, επίδοξους αλλά και μικρούς χιονοδρόμους παρέχοντας παράλληλα ενοικιαζόμενο εξοπλισμό και μαθήματα από έμπειρους εκπαιδευτές.

Αλλά και για όσους προτιμούν την χαλάρωση, το χιονοδρομικό κέντρο παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις μέσα από τα δύο σαλέ του, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ρόφημα σας ή κάποιο σνακ, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Ελλάδα!

Trekking

Η πεζοπορία στην φύση είναι η απόλυτη εμπειρία περιήγησης στις ομορφιές της Ευρυτανικής γής. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρει μια σειρά από μονοπάτια μικρής, μεσαίας αλλά και μεγάλης δυσκολίας μέσα από τα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε στην περιοχή. Οι διαδρομές περιέχουν ειδική σήμανση με το συνολικό μήκος, την δυσκολία αλλά και άλλες πληροφορίες, ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε λίγα μέτρα έξω από το Forest Suites.  

Ταυτόχρονα σε συνεργασία με έμπειρους συνοδούς προσφέρονται μια σειρά οργανωμένες περιηγήσεις που περιλαμβάνουν παραποτάμια πεζοπορία στο Φαράγγι Πανταβρέχει, αναρρίχηση, Via Ferrata, Canyoning αλλά και αλλές διαδρομές μέσα στην φύση.

Horse riding

Η ιππασία δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό είναι μια μοναδική εμπειρία που θα σας ταξιδέυσει σε μια άλλη εποχή φέρνοντας σας μέσα στην φύση. Η εκδρομές διοργανώνονται από έμπειρους ξεναγούς και οι διαδρομές περιλαμβάνουν μονοπάτια μέσα στο δάσος αλλά και πιό απλές διαδρομές κατάλληλες ακόμα και για μικρά παιδιά.

 

 

 

Rafting Canoeing

Για τους πιο απαιτητικούς τα ποτάμια της Ευρυτανίας προσφέρονται για μια σειρά από σπορ στο υγρό στοιχείο που θα σας μείνουν αξέχαστα.  

Ανάλογα με την εμπειρία αλλά και την εποχή μπορείτε να απολαύσετε διαδρομές κάνοντας rafting στον Ταυρωπό ή τον Τρικεριώτη ποταμό έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις γύρω περιοχές.

Παράλληλα τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να κάνετε canoe cayak και να βουτήξετε στα δροσερά νερά της μαγευτικής λίμνης των Κρεμαστών. Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές παρέχουν τον εξοπλισμό και μαθήματα για μικρούς και μεγάλους.

Snowround 4x4

Για τους πιο σύγχρονους εξερευνητές, η περιήγηση με 4 x 4, είναι η εκδρομή που θα τους ανταμείψει. Η διαδρομή διαμορφώνεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και αποτελεί μια μοναδική offroad περιπέτεια με 4×4 σε μαγικές και απροσπέλαστες περιοχές της Ευρυτανίας. Ταυτόχρονα η περιπέτεια συνεχίζεται διασχίζοντας τις όχθες του ποταμού στα μικρά οροπέδια που θα συναντήσετε καθ οδόν προς το επόμενο χωριό όπου θα απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα ή κάποιο τοπικό έδεσμα.

            Περισσοτερα